WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

 

Ja vi kallade dig för svarten. Du föddes den 18/9 2008 klockan 23.25 och var valp nummer 6 i ordningen. För att hålla reda på alla valpar så märkte vi er med garn i olika färger. Du fick ett mörkt mörkt blått. 

 

Men när du föddes under natten och vi inte ville ha ett alltför starkt ljus så såg vi inte färgen så bra utan vi trodde att det var ett svart band, så vi började att kalla dig för svarten.  Men på bilden kan vi nu se att det är mörkblått. Du finns med här för att vi vill hedra ditt minne. Trots allt vad vi försökte göra så gick det inte att behålla dig i livet. Men desto mer vi arbetade för dig desto mer bestämmde vi oss för att om du skulle överleva, så skulle vi behålla dig vår älskling för all framtid. Men trots att det inte gick som vi önskade så kommer du alltid att finnas med i våra minne. Tack för den korta tiden du var hos oss. Eva och Claes.

 

Tyvärr så vägde denna valpen bara ca 1/2 till 1/3 av vad de övriga valpar i kullen vägde. Under ett och ett halvt dygn försökte vi göra allt för att du skulle få i dig lite näring. Du verkade ha svårt att få i dig något när du diade på Wilma. Du fick dia tills du somnade många gånger under dygnet, vi försökte mata dig med nappflaska, vi talade med vetrinären, vi talade med vana uppfödare. Men under tiden som den lilla valpen låg i våra händer så drog han en sista suck och somnade in stilla. I det ögonblicket bestämde vi oss för att aldrig mer föda upp valpar. Efter att ha begravt vår lilla älskling i en ask svept med husses snusnäsduk  på det stället där flera av våra tidigare hundar är begravda så var vi tvugna att gå vidare med alla dina 12 syskon. Men du kommer trots att vi bara fick ha dig i ca ett och ett halv dygn att för alltid ha en plats i våra hjärtan. Vi kommer aldrig att glömma den förtvivlan som vi kände när vi hörde att du slutade att andas.