WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

                             WO - WO  Kennel

När vi köpte vår första leonberger som heter Otto så hade vi inga direkta planer på att syssla med uppfödning av hundar. Men efter ca ett år, när vår andra vovve som hete Tabac hade gått bort, så ville vi skaffa ett sällskap till Otto. Två hundar har det roligare än 1 hund. Valet var då om vi skulle skaffa en hanhund till eller en tik. Men undan för undan så började vi tala om att det skulle vara roligt att kanske någon gång få föda upp egna valpar. Vi beslutade oss därför att började leta efter en tik.

Till slut fann vi en hund som vi fastnade för och som vi kallar Wilma.

Så nu hade vi våra två hundar Otto och Wilma.

När sedan den första valpkullen kom var det dags för att registerar ett kennelnamn.

Vi började att funder och tala om en massa olika namn, skulle det innehålla något om lejon, eller om platsen där vi bor, eller ett fantasinamn?

Vi kom fram till att vi ville ha ett kort och enkelt namn med en kombination av namnet på de hundar som egentligen var grunden till att vi ville ha en kennel registrerad.

Vi hade då Wilma och Otto som grund för detta.

 

Möjligheterna skulle då kunna var en kombination av bokstäver typ OW eller WO. Vi fastnade för att ha bokstäverna WO. Dock tyckte vi att detta kanske var för kort , eller snarare att ett kennelnamn måste innehålla minst tre bokstäver, så vi bestämde oss för att repetera kombinationen och vi fick då WO-WO.

Dessutom så kan man ju uttala WO-WO som VOV - O. Och om vi då tänker oss O:et som en förkortning på Otto så blir det Vov på dig Otto.

Om nu någon tycker att detta är långsökt så bjuder vi på det, - Vi är jätteglada för vårt namn.